Płochocińska 164/2, 03-044 Warszawa

©2019 Nczekolada.
Wszystkie prawa zastrzeżone

CZEKOLADA Z EUROPEJSKIM CERTYFIKATEM ZDROWIA

Właściwości zdrowotne kakao docenili już Majowie i Aztekowie. Napój przyrządzany na bazie proszku z nasion owoców kakaowca był przez nich nazywany napojem bogów. Nic dziwnego, kakao posiada wyjątkowe wartości odżywcze. Przede wszystkim jest skarbnicą przeciwutleniaczy, które zapobiegają wielu chorobom, jak również substancji, które uspokajają, poprawiają humor i zwiększają popęd seksualny.


 Kakao i inne produkty pochodzące z ziarna kakaowego są skarbnicą przeciwutleniaczy, głównie polifenoli. Wykazano, że ziarna kakao - ale tylko te surowe - mają piętnastokrotnie wyższą zawartość antyoksydantów niż czarne jagody, dwudziestokrotnie wyższą niż czerwone wino i trzydziestokrotnie wyższą niż zielona herbata.


To właśnie Acticoa, poprzez zmieniony, łagodniejszy proces produkcji  zachowuje do 50% więcej przeciwutleniaczy, głównie polifenoli.